
Tjestenina u kremastom umaku od vrhnja, povrća i gljiva.
Sastojci:
– 200 g kelja
– 200 g šampinjona
- 2 žlice ulja
- 2 češnja češnjaka
- 50 g crvenog luka
- 1 crvena papričica
- 200 ml vode
- 2 povrtne kocke za juhu
- 200 ml kiselog vrhnja
- 300 g tagliatella
- parmezan za posipanje
Priprema:
Kelj očistite, operite, kratko prokuhajte i ocijedite.
Na ulju kratko prodinstajte cijeli češnjak, nasjeckani crveni luk i papričicu.
Češnjak i papričicu izvadite, dodajte očišćene i narezane šampinjone, promiješajte i dinstajte oko 15 minuta.
Umiješajte prokuhani kelj koji ste narezali na tanje rezance, povrtne kocke, pa zalijte vodom i još kratko prokuhajte.
Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.
Tagliatelle skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i umiješajte u umak.
Poslužite tople posute ribanim parmezanom.
Ukoliko želite, kelj možete zamijeniti slatkim kupusom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare