Oglas

Recept: Tjestenina sa sirom i gljivama

author
Coolinarika
28. ožu. 2022. 08:06
tjestenine, zapečena tjestenina, lazanje, sir, musaka, hrana, ručak, večera, jelo, obrok, objed,
Shutterstock / Ilustracija | Shutterstock / Ilustracija

Ljubiteljima tjestenine ovo jelo će se naći na listi omiljenih.

Oglas

Sastojci


400 g tjestenine

40 ml maslinovog ulja

300 g šampinjona

1 žlica suhih biljnih začina

600 ml mlijeka

30 g brašna

1 žlica senfa

170 g sira

25 g parmezana

sol, papar

Priprema


Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.

Na ulju propržiti isjeckane šampinjone. Pospite brašnom i promiješajte. Lagano dodajite mlijeko uz miješanje i prokuhajte oko pet minuta.

U umak dodajte suhi biljni začin, senf, sol, papar i naribani sir i kuhajte još minutu do dvije dok se umak ne zgusne.

Tjesteninu stavite u vatrostalnu posudu, prelijte umakom, pospite parmezanom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se zapeče.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama