Pirjani kupus: Najlakši recept za najfiniji prilog uz meso

Cooking 30. ruj 202407:42 0 komentara
kupus salata
Pixabay

Ispirjan kupus možete poslužiti kao prilog brojnim jelima, a najfiniji će biti serviran uz pire od krumpira i pečeno meso.

Kupus je kralj zime, ali volimo ga u svako doba. Ovo zeljasto povrće obiluje vitaminom C i mnogim drugim važnim nutrijentima koje snaže imunitet. U Hrvatskoj se jede najčešće sirov na salatu, kuhan u varivima ili kiseljen te poslužen s kobasicama i grahom.

Jeste li ikada pokušali ispirajati svježi kupus? Ako se dosad niste upustili u ovu kulinarsku pustolovinu, sada je pravi trenutak, piše Punkufer.hr.

Da biste ispirjali kupus potrebno vam je jedna glavica ovoga povrća i nekoliko dodatnih začina te 20-ak minuta slobodnog vremena.

Imajte na umu da se ovo jelo priprema u velikom loncu ili tavi – svježe narezan kupus ima ogroman volumen, no on će se tijekom termičke obrade smanjiti.

Ispirjan kupus možete poslužiti kao prilog brojnim jelima, a najfiniji će biti serviran uz pire od krumpira i pečeno meso.

Sastojci i priprema

  • Jedna glavica svježeg kupusa od oko 1 kg
  • Jedna žlica ulja
  • Jedna žlica maslaca
  • Pola žlice jabučnog octa
  • prstohvat soli i papra
  • malo timijana po želji

Prepolovite glavicu kupusa, odstranite korijen, a ostatak narežite na tanke trake.

U velikom loncu zagrijte ulje i maslac, pa dodajte svježe narezan kupus.

Sve dobro posolite i popaprite i pustite da se pirja 15-ak minuta uz povremeno miješanje.

Pirjani kupus uklonite s vatre i u njega umiješajte jabučni ocat, a po želji možete ga začiniti i s malo timijana. Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!