Nema ništa bolje od zdjelice svježe skuhane tjestenine, ali nema potrebe da je bacite ako je previše skuhate. Vrhunski talijanski kuhar Gennaro Contaldo podijelio je pametan recept koji pokazuje što točno možete učiniti s ostacima hrane - a savršen je za ručak!
Za početak, razbijte četiri svježa jaja u zdjelu i lagano ih začinite solju i paprom – budite oprezni s količinom soli jer je vaša tjestenina već kuhana u slanoj vodi. Potom koristite vilicu kako biste dobro izmiješali jaja i dodali malo ribanog parmezana, otprilike 40 grama. Ako nemate parmezan, slobodno možete koristiti i drugu vrstu sira koja se može naribati. Ponovno dobro izmiješajte smjesu prije nego što dodate kuhane špagete – oko 400 grama tjestenine bit će dovoljno za četiri-pet osoba. Koristite vilicu kako biste nježno sjedinili sve sastojke, a tjestenina će postupno apsorbirati jaja i parmezan, postajući kremasta i ukusna.
U tavu dodajte tri žlice maslinovog ulja i pričekajte da se dobro zagrije prije nego što dodate smjesu tjestenine. Važno je koristiti neprianjajuću tavu kako biste spriječili da se tjestenina zalijepi za dno i stvori korica. Nakon dodavanja smjese tjestenine, pustite da se kuha na umjerenoj vatri bez miješanja tijekom pet minuta. Kada istekne to vrijeme, prebacite tavu u prethodno zagrijanu pećnicu na otprilike 200 stupnjeva i ostavite je još pet minuta. Ovaj korak dodatno oblikuje tjesteninu i stvara ukusnu koru na vrhu, piše Mirror.
Dok se tjestenina kuha, pripremite pet do šest cherry rajčica. Nakon kuhanja, izvadite tavu iz pećnice – budite oprezni, drška će biti jako vruća. Tjestenina bi trebala biti čvrsta na dodir vrha. Stavite tanjur preko tave i pažljivo je okrenite kako biste tjesteninu prenijeli na tanjur. Zatim vratite tjesteninu natrag u tavu, ali ovaj put drugom stranom prema gore.
Uzmite kuglicu mozzarelle i narežite je na ploške. Dodajte narezane rajčice i mozzarellu na vrh tjestenine. Lagano posolite, popaprite i prelijte maslinovim uljem. Tavu ponovno stavite u pećnicu na dodatnih pet minuta. Nakon što izvadite tavu, pospite po vrhu još parmezana i dodajte listiće svježeg bosiljka. Vaš obrok je sada spreman! Poslužite ga narezanog na kriške – idealan je za piknik – ili jednostavno stavite tavu na stol i dopustite svima da se posluže.
Gennarov video podijeljen je na Facebook stranici Jamieja Olivera – a obožavatelji su poludjeli za kuharom i njegovim receptom.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!