Oglas

Zdrava probava započinje temeljitim žvakanjem

author
HINA
18. svi. 2018. 13:47
>
13:53
person-2248567_1920
Pixabay | Pixabay

Ako često patite od grčeva i loše probave odmah nakon obroka možda možete riješiti taj problem tako da temeljitije i pažljivije žvačete hranu, kažu stručnjaci.

Oglas

Dobro sažvakati hranu prvi je korak prema dobroj probavi, kaže njemački gastroenterolog Martin Storr.

Dok crijeva uspješno rastvore većinu namirnica, hranu poput orašastih plodova i slične hrane treba prvo dobro sažvakati kako se ne bi 'zaglavila' u crijevnim naborima, kaže on.

Temeljito žvakanje hrane uz to stvara i osjećaj sitosti te može spriječiti bolove u trbuhu i vjetrove.

Pomaže i u ublažavanju žgaravice.

Dobro sažvakati hranu prvi je korak prema dobroj probavi, kaže njemački gastroenterolog Martin Storr.

Dok crijeva uspješno rastvore većinu namirnica, hranu poput orašastih plodova i slične hrane treba prvo dobro sažvakati kako se ne bi 'zaglavila' u crijevnim naborima, kaže on.

Temeljito žvakanje hrane uz to stvara i osjećaj sitosti te može spriječiti bolove u trbuhu i vjetrove.

Pomaže i u ublažavanju žgaravice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama