Izgleda da svaka zemlja na svijetu ima vlastitu verziju pizze. Od tradicionalne Margarite iz Napulja, do pikantne banana pizze začinjene curryjem iz Švedske, ovo su neke od pizza koje možete naći diljem svijeta.
Pravljenje pizze u talijanskom Napulju shvaćaju vrlo ozbiljno, pa imaju i organizaciju koja se bavi očuvanjem njene autentičnosti.
Pravila kažu kako ne smije biti deblja od dva milimetra te se mora peći između 60 i 90 sekundi na 485 stupnjeva na hrastovom drvu.
U Brazilu je uobičajeno na pizzu stavljati šunku, sir i zeleni grašak.
Finska pizza Berlusconi radi se od dimljenog soba, rajčice, sira gljiva lisičarki i crvenog luka. Pizza je dobila ime 2008. nakon komentara tadašnjeg talijanskog premijera Silvia Berlusconija o finskoj kuhinji. Treba napomenuti i da je Berlusconi pizza dobila nagradu u New Yorku te godine, piše Business Insider.
U Indiji vole kombinirati đumbir, nasjeckanu ovčetinu i domaći sir paneer.
Francuzi vole stavljati pečeno jaje na vrh.
Škoti su ponosni na Haggis, na koju stavljaju ovčje srce, jetru i pluća, pa onda miješaju s nascjeckanim lukom, zobenom kašom i lojom. Iako ne zvuči baš primamljivo, Haggis je poznata po bogatoj teksturi i ukusnom okusu.