Kampanja u punom jeku, evo gdje su danas glavni akteri

Vijesti 22. kol 201607:27 > 07:33
Twitter

Predizborna je kampanja u punom jeku. Donismo današnji raspored aktivnosti glavnih političkih aktera, a dio kojih ćemo UŽIVO prenositi na N1 televiziji.

HDZ, Zagreb, Osijek, Vinkovci, Vukovar

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjelovat će u ponedjeljak na predstavljanju programa za mlade “Biraj bolju budućnost”, koje će se održati u Zagrebu na Trgu žrtava fašizma (plato, zapadna strana ispred HDLU) s početkom u 10:00 sati. Uz predsjednika HDZ-a, program će predstaviti potpredsjednica stranke Ivana Maletić. 

Nakon toga šef HDZ-a sudjelovat će na predstavljanju izbornog programa HDZ-a i kandidata za I. izbornu jedinicu, koju predvodi gospodin Plenković. Predstavljanje će se održati u dvorani Hrvatske obrtničke komore (Ilica 49, Zagreb) s početkom u 11:00 sati.

Potom Plenković putuje na predstavljanje izbornog programa HDZ-a i kandidata za IV. izbornu jedinicu, koje će se održati u Hotelu Osijek (Šamačka 4, Osijek) s početkom u 16:00 sati, u 18:00 družit će se s građanima Vinkovaca, da bi u 20 sati bio na svečanom otvaranju Vukovar film festivala.

Narodna koalicija, Pula

Predstavnici Narodne koalicije na čelu s predsjednikom Zoranom Milanovićem, u sklopu programa boravka u 8. izbornoj jedinici, organizira šetnju i druženje s građanima na pulskoj tržnici. Predviđena je izjava za medije (9,30 sati, Narodni trg). U sklopu programa boravka u Istri, predstavnici Narodne koalicije održat će u 19 sati središnji skup u Zajednici Talijana – Circolu (Carrarina ul. 1), na kojemu će govoriti predsjednik SDP-a i kandidat za premijera Narodne koalicije Zoran Milanović, prvi na listi 8. izbornoj jedinici Željko Jovanović, koji će predstaviti kandidate s liste; te predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, predsjednik HSS-a Krešo Beljak i predjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Most, Rijeka

Središnji događaj kampanje Mosta nezavisnih lista, “Most do građana” bit će konferencija za novinare u restoranu Mornar, na kojoj će Ines Strenja Linić, Dubravka Jurlina Alibegović, Ivana Ninčević, Petra Mandić, Sonja Bošnjak i Tea Golja predstaviti različita programska područja: Ines Strenja Linić reformu zdravstva, Dubravka Jurlina Alibegović reformu lokalne i regionalne samouprave, Tea Golja osnove ekonomskog programa Mosta nezavisnih lista, Ivana Ninčević poduzetništvo, Petra Mandić radno zakonodavstvo te naposljetku Sonja Bošnjak regionalni razvoj i fondove Europske unije (11 sati, Ul. Riva Boduli 5A).

Živi zid, Zagreb

Koalicija Živog zida, Uvijek Frankeri, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku održat će predstavljanje ispred Kliničke bolnice Dubrava za drugu izbornu jedinicu (10 sati, Avenija Gojka Šuška 6).

IDS-PGS-RI, Pula

Predstavnici koalicije IDS-PGS-RI predstavit će na konferenciji predizborni program za nadolazeće parlamentarne izbore za VIII. izbornu jedinicu “Za još jaču Istru! Per un’Istria ancora più forte!”. Na konferenciji će sudjelovati predsjednik IDS-a Boris Miletić, predsjednik PGS-a Darijo Vasilić te predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić, te kandidati s liste IDS-PGS-RI za VIII. izbornu jedinicu (10 sati).ZAGREB – Koalicija Nema prodaje održat će tiskovnu konferenciju ispred Vrhovnog suda, gdje će njezini predstavnici predstaviti program pravosudne reforme, a istovremeno će se održati i performans kojim će se upozoriti na neodrživo stanje u hrvatskom pravosuđu (10,30 sati, Trg Nikole Šubića Zrinskog 3).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.