'Plenković neće zauvijek imati strpljenja'

Vijesti 22. kol 201608:32 > 08:43
Ivica Galovic/PIXSELL

"Neće ni Plenković zauvijek imati strpljenja, neće dozvoliti Mostovcima da nas stalno kritiziraju jer ako preliju čašu neće ni on šutjeti, znam da nije takav", rekao je za Jutarnji list izvor u vrhu HDZ-a iz čijeg smjera proteklih dana prema Mostu dolaze proturječne poruke.

Šef HDZ-a Plenković, naime, još uvijek javno ne komentira poteze Mosta, ali neslužbeno – ne gleda blagonaklono na njihove poruke u kojima ga se stavlja u “isti koš s Milanovićem”, piše Jutarnji.

Potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić poručila im je da bi “Vlada bila najjača da je HDZ sastavi sam, bez Mosta”, a isti dan šef HSLS-a Darinko Kosor najavio je da će “Plenković biti premijer te da će Vladu sastaviti s Mostom”. U Mostu je Kosorova izjava dočekana s mnogo kritika te poručuju: – To su Kosorove želje.

U međuvremenu došlo je i do fizičkog okršaja Mostovca i HDZ-ovca.

Predsjednik Mosta Božo Petrov ustvrdio je u nedjelju da je predsjednik HDZ-ovog ogranka Gornja Bučica u Glini ranije danas napao njihovog kandidata u VI. Izbornoj jedinici Marija Božurića isključivo zbog njegovog djelovanja kojim se suprotstavio HDZ-ovim moćnicima, dok predsjednik Andrej Plenković kaže da mu se po prvim podacima čini da je riječ o privatnom sukobu bez političkih konotacija i da će ispitatiti o čemu se radi.

U priloženom videu pogledajte kako je protekao prvi tjedan kampanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.