Za Oreškovićevu ministricu Plenković našao novu poziciju

Vijesti 01. pro 201614:24 > 14:32
Patrik Macek/PIXSELL

Na zatvorenoj sjednici Vlade bivša ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić imenovana je zamjenicom ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Bivša ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikićna današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlada imenovana je zamjenicom ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Šikić je u vladi Tihomira Oreškovića obnašala funkciju ministrice rada, a najzapamćenija je ostala po izjavi kako je Hrvatska zemlja s previše visokoobrazovanih osoba.

“Moramo staviti kvote upisivanja pravnika, a pogotovo ekonomista, kojih je najviše na Zavodu za zapošljavanje, u skladu s potrebama. Trebamo stimulirati liječnike, kojih nema. I onda je velika šteta da nakon pet godina teškog rada studenta oni u stvari ne mogu naći radno mjesto”, pojasnila je Šikić kako vidi usklađivanje svijeta obrazovanja i rada.

Tom izjavom izazvala je zgražavanje akademske zajednice, sindikata, kao i oporbe. Podsjetimo, u ukupnoj populaciji starijih od 19 godina Hrvatska ima oko 18,5 posto visokoobrazovanih, dok je na razini Europske unije taj postotak na 26 posto.

U novoj vlasti nije dobila ministarsku fotelju, međutim, visoka funkcija za nju je ipak osigurana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.