Sad je jasno da Todorić više ne upravlja svojim carstvom

Vijesti 04. tra 201721:15 > 21:19
Robert Anic/PIXSELL

Moglo se primijetiti kako na predstavljanju kriznog direktora Antonia Alvareza i njegova tima nije bilo nikog od još uvijek aktualne uprave Agrokora, pa ni Ivice Todorića. Prvi put je to u povijesti da na tako bitnom događaju za koncern nije bio ni jedan član obitelji Todorić. To najbolje govori o tome kako oni više ne upravljaju svojim carstvom.

Alavarez je svoj deveteročlani tim za restrukturiranje predstavio na 20. katu Agrokorova tornja. Novinarske i snimateljske ekipe okupile su se već oko 17 sati te su dva sata čekale ispred zgrade. Tek negdje prije samog početka konferencije za medije, oko 19 sati, ispraćene su u liftove i poslane direktno u press dvoranu.

Na pitanje gdje su Todorići, neslužbeno je rečeno za tportal kako bez obzira na njihovo nepojavljivanje, Ivica Todorić i njegov sin, kao i ostali članovi uprave, do daljnjeg ostaju na tim pozicijama.

Promjene u upravi očekuju se tek nakon što Alvarez snimi cijelu situaciju u kompaniji. Zasad neće biti promjena ni u upravama tvrtki u vlasništvu koncerna Agrokor.

Očita je bila namjera Alvareza i njegova tima, novih neformalnih šefova koncerna, da prvo obraćanje novinarima bude strogo kontrolirano, iako je jasno da je mnogo toga ad hoc dogovoreno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.