Hoće li Plenković prijaviti Milanovića Povjerenstvu? “Pa nisam ja Hajdaš Dončić ni Grbin”

Vijesti 03. ruj 202419:20 0 komentara
Neva Zganec/PIXSELL

U Zagrebu je u utorak održana sjednica Predsjedništva HDZ-a nakon čega je izjavu za medije dao predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Plenković je ponovio da se priča o Jadroliniji da bi se skrenula pažnja s predsjednika Zorana Milanovića. “Idemo razgovarati o skretanju pažnje s pravog problema – kako opravdati Milanovića. Vidim da su svi na muci, kako opravdati kršenje Ustava pa se praviti nevješt, kako opravdati vrijeđanje novinara, kako opravdati brutalne uvrede političkim protivnicima, kako opravdati bahatost i rastrošnost u korištenju resursa. Da bi se to sakrilo, napiše se neki post, i to tjednima nakon teške nesreće. Važno je skrenuti pažnju s nedopustivog ponašanja.”

“Ovdje je sve više nego jasno – čemu toliko letovi, zašto je to tajna, zašto je to klasificirano?”, ponovno je komentirao Milanovićeve letove.

“Taj isti Milanović nas napada mjesecima s bulumentom jataka za odlazak u Helsinki 2017. ili 2018. na sastanak s finskim premijerom. Mi sve što radimo, radimo transparentno u potpunosti”, dodao je premijer. “Ovo se okrenulo u temu tko je javio medijima da ovaj leti, nije pitanje što radi, gdje ide, nego tko ide.”

Na pitanje hoće li ovu situaciju prijaviti Povjerenstvu, rekao je: “Pa nisam ja Hajdaš Dončić ni Grbin da prijavljujem Povjerenstvu, to je njihov sport.”

Osvrnuo se i na stanje u partnerskoj stranci, Domovinskom pokretu. “Većina je stabilna.”

Ministar obrane Ivan Anušić u utorak je poručio da će tražiti izmjene Zakona o službi u oružanim snagama. “Nisam čuo njegovu izjavu, moram razgovarati s njim. Očito nije zadovoljan načinom kako funkcionira.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!