Hrebak: “Nije normalno da imamo između 400 i 600 tisuća praznih stanova. Tržište tako ne može funkcionirati”

Vijesti 28. kol 202411:28 3 komentara

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak gostovao je u N1 Studiju uživo kod Mile Moralić gdje je komentirao stanje na tržištu nekretnina, ali i odgovorio na pitanje što će biti glavna tema današnjeg sastanka vladajuće koalicije.

“Pretpostavljam da će glavna tema biti ono što nas očekuje u devetom mjesecu. Građani očekuju jako puno od jeseni. Vjerujem da će jedna od tema biti izmjena porezne reforme. Ja očekujem da ćemo urediti tržište. Nije normalno da imamo između 400 i 600 tisuća stanova koji su prazni. Tržište tako ne može funkcionirati. Uvijek se zalažem za slobodno tržište, ali ako nemate okvira na kojem ono funkcionira, onda smo svi u problemu”, otkrio je Hrebak.

Subvencije za energiju

Hrebak je komentirao i pitanje koje najviše muči građane, a to je hoće li računi za energiju biti puno veći.

“Morat će se napraviti određeni pomak da se cijena približi tržištu, da se smanje subvencije. Mislim da ovakvo stanje ne može biti izdrživo”, dodao je.

Raskol u Domovinskom pokretu

Hrebak se osvrnuo i na raskol unutar Domovinskog pokreta i na moguće scenarije nakon izbora u toj stranci.

“Kad imate jedno što obećate prije kampanje, a onda nakon toga dolazi nešto drugo, prirodno je bilo očekivati da će puknuti u DP-u.

Mislim da će nakon njihove konvencije drugačije postaviti odnosi, ali ne vidim da će to ni na koji način utjecati na parlamentarnu većinu”, dodao je Hrebak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare