Hoće li Plenković u Bruxelles? “Ne robuje tome”

Vijesti 10. lip 202417:52 0 komentara

Naš Ilija Radić u Newsroomu je razgovarao s europarlamentarnim zastupnikom HDZ-a Davorom Ivom Stierom o rezultatima europskih izbora.

Davor Ivo Stier je rekao da je HDZ zadovoljan rezultatima na europskim izborima: “Mislim da je jako malo stranka desnog centra ili ih nema, koje su osvojile 50 posto ukupnih mandata, to je učinio HDZ i mislim da je to jedan od bolji rezultata stranaka Europske pučke stranke. To nam daje posebnu snagu za pozicioniranje unutar Europskog parlamenta”, istaknuo je.

“Naša pozicija je bila i sada dobra, ali ovaj rezultat ju jača. Ovog tjedan će već krenuti sastanci u Bruxellesu i to će za nas biti pozicija moći i to će se vidjeti u povećanom utjecaju unutar najveće grupacije, a to je grupacija europskih pučana.”, dodao je Stier.

Tko će biti hrvatski kandidat za Europsku komisiju?

Europarlamentarni zastupnik odgovorio je na pitanje tko će biti hrvatski kandidat za Europsku komisiju: “O tome će se tek razgovarati”, rekao je.

Stier nije odgovorio na pitanje hoće li Dubravka Šuica biti hrvatska kandidatkinja za Europsku komisiju, ali je pohvalio njen rad: “O tome će se odlučivati na razini Vlade, ali ono što mogu reći da je ona odigrala važnu i pozitivnu ulogu”, istaknuo je.

Pozicija Plenkovića

Komentirao je i poziciju Andreja Plenkovića: “Ojačan je jer je dobio u postocima najbolji mogući rezultat, 50 posto ukupnih mandata. Na ovaj način HDZ i predsjednik imaju ojačanu poziciju unutar europskih pučana”, istaknuo je.

Stier je odgovorio na pitanje ima li Plenković ambicija za briselsku karijeru: “Jasno je rekao da želi po treći puta voditi Vladu, birači su mu ukazali povjerenje i on je predan tom poslu”, kazao je.

“On je usredotočen na to da budu predsjednik Vlade, puno puta se govorilo o njegovom odlasku, ali Plenković i ja samo jedini koji smo se s pozicije europskih zastupnika vratili u hrvatsku politiku i mislim da ne robuje tome u onom smislu u kojem mu se to imputiralo”, objasnio je Stier.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!