I Bojan Ivošević donirao je u kampanji za EU izbore, ali – ne stranačkim kolegama

Vijesti 10. srp 202409:45 0 komentara
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Gong je izradio i objavio pretraživu bazu podataka s finalnim financijskim izvještajima stranaka i kandidata za EU izbore, koje je DIP u srijedu objavio u nepretraživom formatu.

Europarlamentarna izborna kampanja najviše je koštala HDZ, 523 tisuće eura, zatim listu koju je predvodio SDP – 334 tisuće eura, a treći “najrastrošniji” bio je IDS sa 155 tisuće eura. Slijede ih Most sa 120 tisuća 386 eura, Domovinski pokret s 89 tisuća 536 eura, lista Ladislava Ilčića sa 77 tisuća 750 eura, i Možemo sa 74 tisuće 774 eura. Od njih, Ilčićeva, Mostova i IDS-ova lista nisu izborile svoje predstavnike u Europskom parlamentu.

SDP-u i HDZ-u najveće pojedinačne donacije uplaćivali su njihovi zastupnici i zastupnice u Saboru i u Europskom parlamentu, u iznosima od 3.500 eura i nižima, a Možemo! je prijavio mnoštvo mikrodonacija.

Više o tome koliko je tko dobio donacija, pročitajte ovdje.

Ivošević podržao Gen Z listu

Konačni financijski izvještaji otkrivaju i to da je nezavisna Gen Z lista Nine Skočak, koja je bila nadomak izbornog praga, svoju kampanju financirala skoro isključivo s osam donacija ukupne vrijednosti 2.460 eura.

Između ostalih, njoj je donaciju od 50 eura uplatio Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika Grada Splita.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!