Juroš: Do kraja godine dodatno ćemo otvoriti oko 400 mjesta u zagrebačkim gradskim vrtićima

Vijesti 21. lip 202409:56 0 komentara

Pročelnik za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba Luka Juroš gostovao je u Novom danu kod Mašenke Vukadinović gdje je komentirao upis djece u gradske vrtiće.

Nećemo biti zadovoljni dok ne budu upisana sva djeca, ali isto tako moramo reći da smo ostvarili značajan napredak. Ove godine smo broj neupisane djece smanjili za 40 posto. Četiri vrtića su otvorena prošle godine, ovaj tjedan smo otvorili vrtić u Ivanjoj Reci, do kraja godine otvorit ćemo vrtić u Sesvetskom Kraljevcu i Svetoj Klari tako da ćemo do kraja godine dodatno otvoriti nekih 400 mjesta u gradskim vrtićima”, rekao je Juroš.

Na upise je pristiglo 11.499 zahtjeva. Upisano je 7.686 djece, a neupisano je ostalo 1.917 djece.

“Očekujemo još oko 200 djece upisati do 10. srpnja. Tijekom ljeta će biti još dodatnih upisa, a znamo da je prošle godine oko 1.500 djece bilo upisano u privatne i vjerske vrtiće. Tako nešto očekujemo i ove godine. Očekujemo da će većina ove djece, koja sada nisu upisana, biti upisana do kraja godine.”

N1

Plaća odgojitelja

Juroš je dodao da kontinuirano tijekom godine povećavaju i proširuju kapacitete. Također, komentirao je i kadrove i činjenicu da odgojitelja nema dovoljno.

“Zato smo u gradu Zagrebu napravili sve da uvjeti budu među najboljima u Hrvatskoj. Jedini smo koji u jasličarskim skupinama imamo treću osobu. Plaće u gradskim vrtićima su se povećale za 40 posto, a trenutno pregovaramo i dodatno povećanje.”

Dodao je i kako će nakon ljeta gledati i kako da bolje ustroje model subvencija privatnim vrtićima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!