Još jedna privatizacija plaže: Bez dozvole postavio baldahine pa prijetio novinarima

Vijesti 25. srp 202412:29 1 komentar
PIXSELL/caro images/ Bastian

Koncesionar je na rapskoj plaži Pudarice u blizini mjesta Barbat, postavio je na plažu montažne baldahine, za koje, prema Gradu Rabu, nema dozvolu.

Prijetio kako će lagati policiji

Čitatelj portala Morski.hr primijetio je da su se na morskim hridima postavljeni baldahini te je prijavio kako ih iznajmljuju u ugostiteljskom objektu Santos, dok se najam ležaljki i suncobrana vrši u objektu brze prehrana “Pudarica”. Pritom čitatelj nije primijetio tablu s koncesijskom dozvolom zbog čega je Morski.hr kontaktirao vlasnika objekta.

Nakon što ga je novinar portala kontaktirao i upozorio da se razgovor snima, vlasnik je počeo vikati “tko ste vi” te je prijetio da će zvati policiju. Nakon toga je prekinuo poziv.

Portal Morski.hr je naknadno kontaktirao i zaprijetio kako će lagati policiji da mu portal prijeti. Nije otkrio informaciju ima li dozvolu za baldahine.

Baldahini nisu u opisu dozvole

Iz Grada Raba su poručili kako dio plaže na kojem su baldahin postavljeni nije obuhvaćen Planom upravljanja pomorskim dobrom na području Raba.

“Ugostiteljskom obrtu Santos izdali smo rješenje o davanju dozvole na pomorskom dobru. Rješenje se odnosi na dio pomorskog dobra u Barbatu, izvan lučkog područja, južno od morske luke otvorene za javni promet – Pudarica. Dozvola je izdana za obavljanje djelatnosti iznajmljivanja ležaljki i suncobrana (do 12 komada) na rok od pet godina. Područje na kome se nalazi objekt brze prehrane Pudarica, nije obuhvaćen Planom upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Raba za razdoblje od 2024. do 2028., već se nalazi u obuhvatu morske luke otvorene za javni promet lokalnog značaja”, rekao je pročelnik Upravnog odjela ureda Grada Raba, investicija i razvoja Denis Deželjin.

Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama izričito brani gradnju u moru i bilo kakvo betoniranje koncesionaru za najam ležaljki nije dozvoljeno.

Na upit o legalnosti postavljenih baldahina, Deželjin je odgovorio kako “baldahini za sunčanje nisu u opisu dozvole koju je dobio za korištenje pomorskog dobra.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare