Anušić objavio izvješće Kundida: “Demantirao sam neistine koje plasira Milanović i njegovi emisari…”

Vijesti 21. lis 202412:55 > 19:43 0 komentara
sjednica odbora za obranu
Goran Stanzl/PIXSELL

Na sjednici saborskog Odbora za obranu o odluci upućivanja hrvatskih vojnika u misiju NSATU, za koju predsjednik Republike nije dao prethodnu suglasnost, rasprava se uglavnom vodila oko klasificiranih podataka, da bi na kraju ta odluka većinom bila podržana.

Pritom ni na novu sjednicu Odbora za obranu, kao što nije bio na prethodnoj, nije došao načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Tihomir Kundid jer mu je predsjednik Zoran Milanović tako zapovjedio.

Na prvu sjednicu Kundid je trebao doći kao dio delegacije Ministarstva obrane, dok su ga na drugu pozvali vladajući kao izvjestitelja, sve u cilju da stručno pojasnio tehničke detalje misije NSATU, NATO-ve aktivnosti sigurnosne i obučne potpore Ukrajini. Zbog zabrane dolaska Kundidu, ministar obrane Ivan Anušić i zastupnici vladajuće većine prošlog tjedna napustili su sjednicu Odbora ustvrdivši da bez načelnika Glavnog stožera nema smisla nastaviti raspravu.

Hrvatski sabor će o slanju hrvatskih vojnika u međunarodne misije, među ostali o NSATU, raspravljati u utorak, a glasovati u petak.

TIJEK DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!