U Sisku otvorena nova Katolička osnovna škola: “Djeca se trebaju izgrađivati da postanu članovi Crkve”

Vijesti 11. ruj 202416:29 0 komentara
Nikola Cutuk/PIXSELL

Nova Katolička osnovna škola otvorena je u srijedu, priopćeno je iz Sisačke biskupije, sa ciljem da taj projekt, prožet kršćanskim i općeljudskim vrijednostima, ponudi kvalitetno obrazovanje koje promiče cjeloviti razvoj učenika u duhovnom, intelektualnom i moralnom smislu.

Nastava prati redovni nastavni plan i program Ministarstva znanosti i obrazovanja, a odvija se u prvoj smjeni s produženim boravkom.

Školu pohađa 10 učenika. Tijekom uređenja škole posebna pažnja posvećena je stvaranju sigurnog i funkcionalnog prostora koji će zadovoljiti potrebe svih učenika i nastavnog osoblja.

Školu je otvorio i blagoslovio njen osnivač, sisački biskup Vlado Košić, koji je poručio da je Katolička škola čuvarica znanja i odgoja.

“Djeca se trebaju izgrađivati tako da postanu dobri članovi našeg društva, članovi Crkve, izvrsni po znanju, ali još više po dobroti i na temelju vrijednosti koje živi Katolička crkva. Time njegujemo naš katolički identitet koji je u moderno vrijeme ugrožen i napadan, ali nas ne motiviraju neprijatelji. Mi želimo postići dobre rezultate u odgoju i obrazovanju zbog jedinog pravog učitelja, Isusa Krista”, rekao je.

Također je najavio da će Katolička gimnazija u Popovači započeti s radom sljedeće školske godine.

Predsjednik Vijeća HBK-a za odgoj i obrazovanje Antun Škvorčević izjavio je kako je radostan dan kada u Hrvatskoj, u demokratskom sustavu, možemo otvoriti još jednu katoličku školu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!