Onima s kojima se nije slagala “sređivala” lažne ovrhe, sada se suočila s Uskokom

Vijesti 06. kol 202410:51 0 komentara
Borna Filic/PIXSELL

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 55-godišnje sudske službenice zbog sačinjavanja neistinitih rješenja o ovrsi na štetu poznanika s kojima nije bila u dobrim odnosima.

Optužnicom se 55-godišjnakinju tereti da je, od 28. veljače 2020. do 22. studenoga 2021., kao službenica u Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog građanskog suda u Zagrebu (OGSZ), u namjeri da pričini štetu poznanicima s kojima nije bila u dobrim međuljudskim odnosima, iskoristila činjenicu da su joj u sklopu njezinog radnog mjesta bili dostupni podaci iz raznih evidencija te je izvršila uvid u evidencije i utvrdila njihove osobne podatke.

Fina ih ovršila

Nakon toga je, ističe Uskok, u odnosu na sedam osoba sačinila neistinita rješenja o ovrsi u kojima je navela da su donesena u ime OGSZ-a.

U navedena rješenja unijela je lažne podatke da su te osobe obveznici plaćanja sudskih pristojbi te da se zbog neplaćanja tih pristojbi nalaže Fini provođenje ovrhe na njihovim novčanim sredstvima, iako je znala da te osobe nemaju neplaćenih financijskih obveza u vidu sudskih pristoji prema OGSZ-u odnosno Državnom proračunu.

Tako sačinjena neistinita rješenja okrivljenica je potom neovlašteno potpisala u ime drugih službenica Zemljišnoknjižnog odjela OGSZ-a i ovjerila pečatom OGSZ-a te pečatom pravomoćnosti i ovršnosti OGSZ-a, nakon čega ih je poslala Fini na provođenje ovrhe.

Djelatnici Fine su, ne sumnjajući u njihovu istinitost, prenijeli ukupno 1329 eura s računa četvero od tih sedam osoba na račun državnog proračuna, dok za tri osobe nije došlo do prijenosa sredstava.

Osim toga, 55-godišnjakinja se tereti da je u odnosu na dvoje od tih sedam osoba sačinila i neistinite pozive za ročište u koje je unijela lažne podatke da su te osobe pozvane kao tuženici na ročište koje se treba održati kod OGSZ-a, iako je znala da te osobe nisu stranke u parničnom postupku na sudu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!