Savršeno jelo koje nas vraća u djetinjstvo.
Sastojci:
– 1 pile (oko 1 kg)
– 500 g crvenog luka
– 2 rajčice
– 1 paprika babura
– crvena paprika, list peršina
– ulje, sol, papar
Za njoke:
– 2 jaja
– ulje
– brašno
Priprema:
Pile prvo narežite na batke, zabatke, krilca i bijelo meso. Leđa i vrat ostavite kad pravite juhu, da imate.
Na vrelom ulju popržiti posoljeni luk narezan na trakice, dodati papriku narezanu na kockice, malo crvene paprike, pa dodati narezanu piletinu.
Sve se zalije čašom vode, pa pirjati na laganoj vatri dok meso ne omekša. Tek tada ogulite dvije veće rajčice, narežite ih na kockice i dodajte u paprikaš.
Zatim dodajte nasjeckanu vezicu peršinova lista, po potrebi još posolite i popaprite, pa pirjajte još pola sata na laganoj vatri uz miješanje.
Ovaj paprikaš treba imati puno tekućine, jer još nije gotovo. Nedostaju mu njoki.
Dva žumanjka, snijeg od bjelanjaka, malo ulja i soli izmiješati s brašnom da se rukama oblikuju kuglice. Trebale bi biti tanke i dugačke kao mali prst.
Zakuhajte posoljenu vodu, pa njoke kuhajte dok ne isplivaju na površinu.
Izvadite iz vode šupljikavom žlicom, pa dodajte u paprikaš.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!