Krumpir i panceta iz pećnice.
Sastojci:
– 100 g pancete
– sol, biber
– 4 veća mlada krumpira
– 2 žlice maslinovog ulja
– 250 ml svježeg sira
– 250 ml kiselog vrhnja
– vlasac
Priprema:
Krumpir dobro operite, ali ga nemojte oguliti.
Na svakom krumpiru napravite zareze tako da su razmaknuti oko dva milimetra (kao harmonika).
Zatim krumpire premažite uljem, pa pospite solju i biberom.
Pancetu narežite na tanko, pa je stavite između rezova u svakom krumpiru.
Krumpire pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok potpuno ne omekšaju, a panceta ne postane hrskava.
Svježi sir i vrhnje izmiješajte i začinite solju i biberom.
Krumpire poslužite sa sirom, vrhnjem i svježim vlascem.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!