Ljubitelji avokada ovo moraju znati o svom omiljenom voću

Lifestyle 19. svi 201719:29 > 19:31
pixabay.com

Avokado je postao veliki hit u gastronomiji jer je vrlo zdrav, sadrži zdrave masnoće i može ga se koristiti u brojnim jelima i umacima. U Brooklynu u New Yorku čak postoji i restoran posvećen tom voću.

Postoje brojne zanimljivosti vezane uz avokado za koje možda nikada niste ni čuli. Vrlo je važno reći da avokado trebate dobro oprati prije razrezivanja i da ga uvijek morate razrezati po širini, a ne po duljii kako je uobičajeno piše Independent.

Ljubiteljima avokada svidjeti će se recepti, savjeti i trikovi koji će vaš sljedeći obrok učiniti uistinu posebnim.

U trgovinama često možemo pronaći nezrele avokade. Nema veze, svjedno ga kupite i doma ga na par dana stavite u papirnatu vrečicu zajedno s bananom ili jabukom koji će ubrzati njegovo dozrijevanje. Ako vam se jako žuri i želite ga odmah jesti omotajte ga u aluminijsku foliju i ubacite ga u pećnicu na 200 stupnjeva oko 10 minuta.

Kako bi testirali zrelost avokada prepolovite ga i izvadite košticu. Ako je meso avokada zeleno ili žuto znači da je zreo ili gotovo zreo, a ako je smeđe onda je već prezreo i vjerojatno pokvaren.

Ako želite iskoristiti samo jednu polovicu avokada drugu polovicu pošpricajte limunovim sokom ili je namažite razrezanim lukom, to će spriječiti kvarenje avokada.

Avokado je dobra zamjena za maslac i ulja jer ima manje kalorija i sadrži zdrave masnoće. Koristite avokadu u svom sendviću umjesto majoneze ili ga u svom smoothiju koristite umjesto banane koja sadrži dosta šećera.

Avokado je, ne samo dobar za naše zrdravlje i svakako bi ga trebalo uvrstiti u prehranu, već je dobar i za našu kožu. Napravite pire od avokada i dodajte u njega malo meda. To je izvrsna maska za lice koja će hidratizirati i zagladiti kožu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.