Kako hranu održati svježom na vrućinama?

author
N1 Info
20. srp. 2015. 09:25
>
09:28
hrana_voce_morguefile
Morgue File/Ilustracija | Morgue File/Ilustracija

Pojedine namirnice mogu puno dulje trajati ako ih pravilno pohranimo, a uzmemo li u obzir to da standard ne raste kao cijene hrane, dobro je uložiti malo više truda u njeno čuvanje. Dodatni problemi javljaju se ljeti jer se hrana lakše kvari na vrućinama. Evo kako održati namirnice što dulje svježima i na više od 35 celzijevaca.

Luk - Da bi trajao i više od dva tjedna, stavite ga u papirnatu vrećicu pa čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.

Sir - Svježi sir ima svoj rok i tu se ništa ne može, ali tvrdi sirevi mogu dulje trajati ako ih odmah nakon kupnje zamotate u papir za pečenje, pa stavite u vrećicu.

Bobičasto voće - Bobičasto voće možete oprati u zdjeli hladne vode s malo octa. Nakon što 'okupate' sočne bobice isperite ih u cjedilu pod hladnom vodom kako ne bi ostao okus octa.

Svježi začini - Trebate ih tretirati kao rezano cvijeće pa ih stavite u vodu i prekrijte papirnatom vrećicom ili papirnatim ručnikom.

Jabuke - Dobro ih je čuvati u donjem zatvorenom pretincu u hladnjaku.

Rajčica - Rajčice treba držati na sobnoj temperaturi jer će biti ukusnije, ali morate ih pojesti nekoliko dana nakon kupnje.

Krumpir - Njega je najbolje čuvati na tamnom, ali suhom mjestu.

Zelena salata - Može trajati i do četiri puta više ako ju operete u hladnoj vodi čim dođete kući jer vrućina pogoduje razvoju bakterija. Zatim ju osušite, stavite u tanku plastičnu vrećicu i probušite nekoliko rupica zbog zraka.

Jaja - Inače mogu trajati i do pet tjedana, ali moraju biti pohranjena u hladnjaku, nikako u njegovim vratima, piše Tportal.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama