Netanyahu prijeti Hamasu: Zadat ćemo nove teške udarce

Svijet 21. tra 202420:19 0 komentara
REUTERS/Ronen Zvulun

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao je u nedjelju Izraelcima da će pojačati "vojni pritisak" na Hamas "u nadolazećim danima", ne spominjući napad na prenaseljeni grad Rafah, na jugu pojasa Gaze, za koji je opetovano rekao da ga je odlučan pokrenuti.

“Zadat ćemo mu nove teške udarce – i to će se uskoro dogoditi. U nadolazećim danima pojačat ćemo vojni i politički pritisak na Hamas jer je to jedini način da oslobodimo naše taoce i ostvarimo svoju pobjedu”, rekao je izraelski premijer u videu uoči židovskog blagdana Pesaha.

Netanyahu kaže da je odlučan pokrenuti napad na grad Rafah gdje su, prema njegovim riječima, koncentrirana četiri bataljona palestinskog islamističkog pokreta Hamas.

Ali nevladine udruge i sve veći broj stranih predstavnika protive se ovoj operaciji, strahujući da će prouzročiti brojne civilne žrtve.

Izraelska vojska tvrdi da se neki od talaca koje su 7. listopada oteli militanti Hamasa tijekom krvavog napada na izraelsko tlo drže u Rafahu.

Glasnogovornik vojske izjavio je na televiziji u nedjelju navečer da je “načelnik glavnog stožera odobrio sljedeće faze rata”, bez dodatnih detalja.

“Na Pashu će biti 200 dana zarobljeništva za taoce … Borit ćemo se dok nam se ne vratite”, uvjeravao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!