"Nisam postavljao uvjete, bitni su preferencijalni glasovi"

Vijesti 12. kol 201614:33 > 14:41
Patrik Macek/PIXSELL

Tehnički ministar kulture i član Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović komentirao je za N1 svoje mjesto na izbornim listama HDZ-a.

Zlatko Hasanbegović je zadovoljan svojim trećim mjestom u 2. izbornoj jedinici.

 “Vjerujem da je najbitnija snaga preferencijskog glasa i ona je potvrda vjerodostojnosti svakog kandidata i njegove politike”, kazao je Hasanbegović.

Na pitanje da prokomentira i poziciju Milijana Brkića u istoj izbornoj jednici, kaže da je za stranku dobro da u svakoj izbornoj jedinici ima što više jakih kandidata te za obojicu vjeruje da će dobiti potvrdu kroz preferencijalne glasove.

Dodao je da je s predsjednikom stranke, Andrejom Plenkovićem, ima vrlo korektan odnos i da je s njim samo okvirno razgovarao o potencijalnoj poziciji na listama te da nije postavljao nikakve uvjete niti imao zahtjeve.

Podsjetimo, prvu izbornu jedinicu nosi predsjednik Andrej Plenković, drugu Ivana Maletić, u trećoj je Žarko Tušek, u četvrtoj je Miroslav Tuđman, i petoj Zdravko Marić, u šestoj Goran Marić, u sedmoj Davor Ivo Stier, u osmoj Oleg Butković, u devetoj Branka Juričev-Martinčev, u desetoj Damir Krstičević, te u jedanaestoj Božo Ljubić.

Ranije smo doznali da je Milijan Brkić sam zatražio da ga se postavi na 14. mjesto u drugoj izbornoj jedinici, a Zlatko Hasanbegović je na toj listi na trećem mjestu.

Više o tome, odnosno Nacionalnom vijeću koje je HDZ održao sinoć, pisali smoOVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.