HDZ želi novo ministarstvo – demografske obnove

Vijesti 03. sij 201619:45 > 19:47
Marko Prpic/PIXSELL

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko u ponedjeljak bi MOST-u nezavisnih lista trebao predložiti reorganizaciju javne uprave i sastav buduće Vlade.

HRT javlja kako će HDZ predložiti smanjivanje broja ministarstava s 20 na 17. HDZ bi, među ostalim, trebao zatražiti od MOST-a imenovanje Potpredsjednika za domovinsku sigurnost (bez portfelja), i to u kontekstu terorizma i izbjegličke krize, te osnivanje Ministarstva demografske obnove. Umjesto tri potpredsjednika, iz HDZ-a žele četiri. To bi trebali biti Tomislav Karamarko, Božo Petrov, Branko Hrg i Ivan Lovrinović.

Ivan Tepeš, koalicijski partner HDZ-a, na čelu Ministarstva unutarnjih poslova želi Tomislava Karamarka. MOST, s druge strane, inzistira upravo na tom resoru.

“Naš fokus će biti na obračunu s kriminalom i korupcijom kojima smo svjedočili zadnjih 20 godina. I zato inzistiramo na Ministarstvu unutarnjih poslova, a sve resore koje ste spomenuli to je dio našeg programa i reformi na koje su se složili i HDZ i SDP i mi ćemo inzistirati na tome da imamo jamstvo da će se te reforme ujedno i provesti”, rekao je u nedjelju Grmoja.

Što se tiče sutrašnjih prijedloga HDZ-a, spominje se i osnivanje holdinga koji bi upravljao svim državnim i javnim poduzećima, po uzoru na austrijski model. HDZ navodno želi i jedinstveni ured za nabavu, piše Index.

Inače, Grmoja je i gost Pressinga u ponedjeljak u 20 sati, koji ćete uživo moći gledati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.