Dumbović obrazložio svoju izjavu da će državi vratiti 30 milijuna kuna

Vijesti 02. sij 202111:14 > 11:20 1 komentar
Darinko Dumbović
N1

Gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović, obrazložio je svoju izjavu da će državi vratiti 30 milijuna kuna, koliko im je za početak određeno.

Ja ga nisam vratio, rekao sam samo da ga ne trebam, rekao sam da sam prepavao noć i da sam donio odluku da je to za mene bila ponuda koja nije bila prihvatljiva za moj stožer, za mene kao čovjeka, jer kad pitate mene kako reagiram emotivno, mi smo ljudi, mi smo izgubili svoj grad i mi smo kamen. Kamen je tvrd i može se samo razbiti,a normalno da emotivno moramo reagirati, rekao je Dumbović.

VEZANE VIJESTI

Osobno sam razgovarao s premijerom i dao sam mu do znanja da moramo imati još snažniju komunikaciju u preraspodjeli sredstava, da nam se politika ili bilo kakvi sukobi uvuku u ovom trenutku koji nisu potrebni. Ne bi trebalo privatizirati ovu nesreću i govoriti mi da je moja izjava kampanja. Moja kampanja je umrla s mojim gradom, Petrinja je doživjela ogromnu tragediju, rekao je Dumbović.

Premijer je dao svoju riječ i rekao – nemojte uopće misliti i sanjati da nećemo dati više, i to je meni trebalo. A rekao sam to, jer poruka koju dajem mora biti jasna, a to je da politički ključ, osim struke, ne smije određivati sredstva. Mi kao stožer smatrali smo da u tom trenutku nije bilo prihvatljivo da Glina dobije 25, a mi 30 milijuna. To nije bilo u tom trenutku prihvatljivo, ali rekli su da ćemo dobiti više, rekao je Dumbović.

Nama treba pomoć svih, i države i Europe, i Merkelice. Ako nam oni ne pomognu, onda nam takva Europa ne treba. Ne treba nam ni da se o tome raspravlja godinu i pol. Nama pomoć treba odmah. Sabor, što se mene tiče, za tri dana treba zasjedati, rekao je Dumbović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare