Grad Zagreb građanima osigurao pomoć kod prijave za obnovu oštećenih zgrada

Vijesti 15. sij 202110:23 0 komentara
Emica Elvedji/PIXSELL

Zakonom o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije i Prvim programom mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-Zagorske županije i Zagrebačke županije oštećenih potresom na području Grada Zagreba propisani su postupci podnošenja zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada i zahtjeva za novčanu pomoć, priopćeno je iz Grada Zagreba.

S obzirom na složenu proceduru prijave kao i zbog velikog broja priloga potrebnih za ostvarivanje prava, Grad Zagreb pružit će stručnu pomoć kod ispunjavanja obrazaca i sastavljanja prijave kao i kod prikupljanja dokumentacije.

VEZANE VIJESTI

Timove sastavljene od 2 djelatnika iz ureda gradske uprave rasporedit će na 8 lokacija po gradskim četvrtima: Donji Grad, Maksimir, Gornja Dubrava, Podsljeme, Podsused – Vrapče, Brezovica i dvije lokacije u Sesvetama.

Službenici će pomoći pri samom ispunjavanju obrazaca, a organizirane su i osobe u uredima koje će se davati hitne informacije putem telefona službenicima na terenu kako bi što kvalitetnije pomogli građanima.

Dokumentacija koju će gradski uredi dostaviti strankama u mjesne odbore:

– Izvodi iz matice rođenih, vjenčanih, registra partnerstva

– Uvjerenja iz katastarskog ureda

– Preslike katastarskih planova

– Potvrde da je građevinska dozvola uništena ili nedostupna

– Izrada kopija građevinske dozvole ukoliko je izgubljena građevinska dozvola

Stručna pomoć pružat će se od ponedjeljka, 18. siječnja.

Stručna pomoć građanima pružat će se od ponedjeljka do petka u periodu od 8 do 18 sati, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 16 sati, a utorkom i četvrtkom od 10 do 18 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!