Za ubojicu iz Slavonskog Broda tužiteljstvo traži istražni zatvor iz rijetko viđenog razloga

Crna kronika 21. lip 202417:45 0 komentara
Ivica Galovic/PIXSELL

Muškarac koji je jučer ubio svoje roditelje prijavljen je zbog dva teška ubojstva - počinjena na okrutan način i prema bliskim osobama.

Potvrdilo je to Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu koje je danas ispitalo ovog osumnjičenika. Nakon toga protiv njega otvaraju istragu jer vjeruju kako postoje dokazi da je jučer u obiteljskoj kući u Slavonskom Brodu nanio ubodne i rezne rane 78-godišnjaku i 76-godišnjakinji. Obje osobe od zadobivenih ozljeda na mjestu su preminule.

Istražni zatvor za osumnjičenog

“Državno odvjetništvo će podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika budući da je istražni zatvor nužan radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojega su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške”, naveli su. Drugim riječima, ovo je jedan od rijetkih slučajeva da je istražni zatvor zatražen zbog tih teških okolnosti, pa će biti zanimljivo vidjeti kakvu će odluku donijeti sud.

Češće viđamo da se istražni zatvor zatraži zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke ili ponavljanja kaznenog djela, no Zakon o kaznenom postupku poznaje i četvrti razlog – teške okolnosti kaznenog djela. Budući da je ovaj 45-godišnjak osumnjičen da je nasmrt izbo svoje roditelje istražitelji vjeruju da je to doista teška okolnost koju i predviđa zakon.

Za ovakva teška ubojstva 45-godišnjaku prijeti i do 50 godina zatvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!