Osječki vatrogasci ostaju cijelu noć dežurati na požarištu

Vijesti 15. ruj 202421:52 0 komentara
Požar u Osijeku
Borna Jaksic/PIXSELL

Osječki vatrogasci dežurat će cijelu noć na požarištu skladišnih prostora uz osječku južnu obilaznicu, a očekuje se da će se s aktivnostima dogašivanja požara nastaviti i sutra, doznaje se u nedjelju uvečer u osječkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP).

Zapovjednik postrojbe Goran Ivković rekao je Hini kako je na požarištu ostalo noćno dežurstvo, uz jedno vozilo i tri vatrogasca te da se provode aktivnosti dogašivanja požara.

Ostat ćemo cijelu noć na dežurstvu, a vjerujem da ćemo i sutra tijekom cijelog dana biti na požarištu, jer u pitanju je velika površina, a uslijed požara oštećena je krovna konstrukcija objekta i dosta je narušena statika, i postoji opasnost od mogućeg stradavanja vatrogasaca, pa moramo biti oprezni, rekao je Ivković.

Požar skladišnih prostora u osječkom južnom predgrađu buknuo je nešto poslije tri sata iza ponoći, a na intervenciji su sudjelovala 22 vozila i 78 vatrogasaca s osječkog područja.

Načelnik osječkog gradskog Stožera Civilne zaštite Dragan Vulin prethodno je izvijestio kako su gorjela skladišta više poslovnih subjekata, da u požaru, a ni tijekom gašenja nitko nije ozlijeđen, ali je materijalna šteta velika, jer su skladišta gotovo u potpunosti izgorjela.

U Stožeru su istaknuli kako se tijekom gašenja vodila velika borba da se požar ne proširi na obližnju benzinsku crpku, jer bi onda i posljedice bile veće, kao i šteta.

Tijekom gašenja požara dogodile su brojne eksplozije u jednom skladištu, a pretpostavlja se da se radilo o plinskim bocama i bocama pod tlakom, koje su uslijed topline i djelovanja požara eksplodirale, napominju u Stožeru.

Iz osječko-baranjske policije najavili su kako će očevid početi kada se za to steknu svi uvjeti, a očevidnim radnjama će se utvrditi gdje je točno počeo požar. Tijekom gašenja privremeno je bio obustavljen promet na južnoj osječkoj obilaznici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!