Splitsko Gradsko vijeće odlučivat će o pozajmici za uređenje Žnjana, HDZ se protivi

Vijesti 15. srp 202411:44 0 komentara
Radovi na plaži Žnjan
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak potvrdio je u ponedjeljak da će se na sjednici Gradskog vijeća odlučivati o pozajmici od 15 milijuna eura za nastavak uređenja platoa Žnjan, čemu se protivi HDZ tvrdeći da je to protuzakonito jer nema suglasnosti Nadzornog odbora tvrtke Žnjan.

“Danas ćemo predložiti Gradskom vijeću donošenje odluke o pozajmici od 15 milijuna eura kako bi se prebrodile tehničke radnje za realizaciju sredstava koja su nam na raspolaganju za nastavak radova na uređenju platoa”, rekao je Puljak novinarima.

Tome se usprotivio predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta koji je optužio Puljka da postupa nezakonito ne poštujući proceduru za donošenje odluke o pozajmici.

“Puljak pokuša nezakonito donijeti odluku o 15 milijuna eura jer za pozajmicu veću od 13.000 eura potrebno je odobrenje Nadzornog odbora tvrtke Žnjan, ali tog odobrenja nema”, ustvrdio je Šuta.

Puljak je obmanuo javnost tvrdeći da su osigurana sredstva za uređenje Žnjana jer se sada vidi, kazao je Šuta, da sredstva nisu osigurana pa se traži pozajmica.

Osim toga, dodao je, pozajmica od 15 milijuna eura nije uvrštena u rebalans gradskog proračuna.

Puljak je odbacio optužbe rekavši kako se postupalo po zakonu, a pozajmicu ne treba uvrstiti u rebalans proračuna jer će se financirati iz tekućeg poslovanja.

“Radi se o kratkotrajnoj pozajmici na rok od 18 mjeseci”, ističe Puljak.

Nakon polemike Puljka i Šute, prijedlog odluke o pozajmici uvršten je u dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća podrškom većine nazočnih vijećnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!