Umirovljenik se mjesecima dopisivao s “vojnikinjom iz Brazila”, a onda je stigao poziv iz banke

Vijesti 30. kol 202409:06 1 komentar
mirovine, njemačka
Unsplash / Elena Rabkina

U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog računalne prijevare 72-godišnjaka s područja virovitičko – podravske županije koji je ostao bez više tisuća eura.

“Tijekom nekoliko proteklih mjeseci ovaj se umirovljenik se putem Facebooka dopisivao s osobom za koju je smatrao da je državljanka Brazila koja radi kao vojnik. Zamolila ga je da joj dostavi svoje osobne podatke, što je on i učinio, kako bi mu mogla poslati paket.

Nakon nekog vremena kontaktirala ga je osoba koja mu se predstavila kao djelatnik carine i uvjerila ga da postoji problem s njegovim paketom koji je u procesu dostave. Kako bi mu dostavili paket 72-godišnjak je u nekoliko navrata na dostavljeni broj računa uplatio više tisuća eura”, navode iz Policijske uprave virovitičko – podravske, a prenosi Podravski.hr.

Informirajući se putem Interneta 72-godišnjak je pokušao pronaći pomoć oko problema s dostavom paketa te je pronašao oglas „Pomažemo osobama koje su prevarili brokeri“. Na spomenutoj stranici je upisao osobne podatke i kroz neko vrijeme zaprimio poziv od nepoznate osobe koja ga je uvjerila da instalira aplikaciju pomoću koje će mu pomoći.

Kroz neko vrijeme zaprimio je poziv od osobnog bankara kako se njegov račun koristi za sumnjive transakcije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare