Recept za kolač s kruškama

Shutterstock/ Helena Zolotuhina

Ukoliko volite spoj vanilije, kakaa u prahu i krušaka, ovo je pravi recept za vas.

Sastojci:

– 4 jaja

– 1,5 čaša šećera

– 2 čaše kiselog vrhnja (ukupno 360g)

– 2 žlice ulja

– 4 žlice kakaa u prahu

– 2 žličice cimeta

– 1/4 žličice đumbira

– 1 vrećica vanilin šećera

– 2 žlice ruma

– 2 čaše brašna

– 1 vrećica praška za pecivo

– 6-8 manjih krušaka

Za posipanje:

– šećer u prahu

* čaša je od 2 dl

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, a zatim umiješajte kiselo vrhnje i ulje.

Zatim dodajte: cimet, đumbir, vanilin šećer, rum, brašno i prašak za pecivo.

(Kakao u prahu prethodno prosijajte kako ne bi bilo grudica.)

Sjedinite sve sastojke.

Dva kalupa za kruh ili jedan veći lim za pečenje (okvirnih dimenzija 20×25 cm) obložite papirom za pečenje pa izlijte smjesu.

Kruške oljuštite i poredajte cijele ili isječene na manje komade.

Kolač s kruškama pecite u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva 45 minuta.

Ohlađen kolač posipajte šećerom u prahu i poslužite.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.