Ukoliko volite spoj vanilije, kakaa u prahu i krušaka, ovo je pravi recept za vas.
Sastojci:
– 4 jaja
– 1,5 čaša šećera
– 2 čaše kiselog vrhnja (ukupno 360g)
– 2 žlice ulja
– 4 žlice kakaa u prahu
– 2 žličice cimeta
– 1/4 žličice đumbira
– 1 vrećica vanilin šećera
– 2 žlice ruma
– 2 čaše brašna
– 1 vrećica praška za pecivo
– 6-8 manjih krušaka
Za posipanje:
– šećer u prahu
* čaša je od 2 dl
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, a zatim umiješajte kiselo vrhnje i ulje.
Zatim dodajte: cimet, đumbir, vanilin šećer, rum, brašno i prašak za pecivo.
(Kakao u prahu prethodno prosijajte kako ne bi bilo grudica.)
Sjedinite sve sastojke.
Dva kalupa za kruh ili jedan veći lim za pečenje (okvirnih dimenzija 20×25 cm) obložite papirom za pečenje pa izlijte smjesu.
Kruške oljuštite i poredajte cijele ili isječene na manje komade.
Kolač s kruškama pecite u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva 45 minuta.
Ohlađen kolač posipajte šećerom u prahu i poslužite.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.