Palačinke spadaju među najukusniji i najomiljeniji desert, a ono čega će se eventualno raspravljati su dodaci jer svatko ima svoje favorite
Bez obzira koliko volite palačinke, sigurno ih ponekad i izbjegavate jer znate da obično bijelo brašno nije najbolji izbor, a ako tome dodate stariju tavu koja zahtijeva malo više ulja, jasno je da to i nije najzdravija poslastica koju možete zamisliti. No ljubitelji palačinki o tome su puno razmišljali pa su uz nekoliko eksperimenata došli do zdravijih alternativa s tri vrste brašna.
Palačinke od heljdinog brašna
Ako biste radiju slanu verziju toplog doručka, onda su za vas palačinke od heljdinog brašna idealna varijanta. Dakle, u smjesu možete staviti malo sira i šunke te na sitno narezanog kineskog luka.
Palačinke od pirovog brašna
Osim u palačinkama, pirovo brašno odlično je za izradu muffina, vafla ili kruha jer ćete dobiti prozračan, zdrav i ukusan domaći proizvod. Pirovo se brašno općenito dobro slaže s praškom za pecivo pa ga možete koristiti za sve recepte gdje radite hranu koja će bujati.
Bademovo i rižino brašno
Još jedna zdrava alternativa na koju se samo potrebno odvažiti. Čak i ako vam palačinke s ovim vrstama brašna ne uspiju od prve, znat ćete da radite nešto dobro za sebe i svoje bližnje, a idući put sve će sigurno biti bolje. Ovo je verzija bez glutena, a uz nekoliko finih dodataka podsjeća na desertbanoffee. Kombinaciji dvije vrste brašna dodajte pire od banane i karamelu, piše Tportal.