Vlada naglašava odgovornost Todorića; Marić poziva na oprez

Vijesti 15. ožu 201707:27 > 07:33
N1

Nakon što je N1 objavio da je u nedjelju 5. ožujka u noćnim satima održan tajni sastanak vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića, šefa financija Ivana Crnjca te najužeg tima Vlade i Sabora u kojem su bili predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Sabora Božo Petrov, te ministri Zdravko Marić i Martina Dalić, oglasila se Vlada.

”Vlada prati situaciju u Agrokoru zbog njegove važnosti za hrvatsko gospodarstvo. Upoznati smo sa snižavanjem kreditnog rejtinga Agrokora i u više smo navrata naglasili odgovornost vlasnika i uprave za sveukupno poslovanje kompanije. U tom kontekstu održan je i sastanak predstavnika Vlade, Hrvatskog sabora i Agrokora.

Partneri u Vladi (HDZ i MOST) prepoznaju značaj Agrokora za hrvatsko gospodarstvo, njegove brojne dobavljače, partnere i zaposlenike.

Informirani smo da tvrtka poduzima napore i razmatra različite opcije za stabilizaciju svog poslovanja. Želimo da u tome uspiju i pratit ćemo situaciju pozorno i dalje”, stoji u priopćenju Vlade.

Oglasio se i ministar financija, Zdravko Marić:

“Agrokor je velika, naša najveća privatna kompanija, ima svoje domaće i inozemne kreditore. Dobar dio kompanija iz njihovog sustava su javne kompanije. Mislim da stvarno sa izjavama i objavama treba biti poprilično oprezan, kako s Agrokorom i predstavnicima Agrokora, tako i sa drugim firmama”, rekao je.

Podsjetimo, sastanak u Vladi održan je nakon dramatičnih konzultacija u samom vrhu HDZ-a u kojem su donesene dvije važne političke odluke. Prva da država svojim javnim financijama ne može spašavati Agrokor, a druga, da Ivica Todorić mora otići sa čela kompanije jer stvari izmiču kontroli, i koncernu prijeti krah zbog prezaduženosti i odluke vjerovnika da naplate svoje dugove.

N1 televizija tijekom cijeloga dana pratit će situaciju oko Agrokora. Naš program možete gledati i na OVOM LINKU.