O stanju u Virovitici: Ako želiš vladati 50 godina, samo unesi strah i beznađe

Vijesti 18. svi 202117:02 > 17:53 1 komentar
N1

U Virovitici na čelu grada ostaje HDZ-ov Ivica Kirin, koji je u prvome krugu osvojio 51,53 posto glasova. Ipak, od njegovog se protukandidata, predsjednika Hrvatske stranke pravne države (HSPD) Siniše Prpića, može čuti kako razlog ostanka Kirina na vlasti u tom gradu nije kvalitet njegovog vodstva, nego strah građana Virovitice.

Ivica Kirin po šesti je put izabran je za gradonačelnika Virovitice.

“Mi ćemo se i dalje boriti, nema predaje. Moramo biti načisto. Čestitao sam Kirinu na pobjedi, no razliak je bila tijesna, a tijesno je i u gradskom vijeću”, rekao je Siniša Prpić.

Nespretnost oporbe obeshrabrila je izlazak građana na izbore

“Nespretnost oporbe obeshrabrila je izlazak građana na izbore. Kirin ima aferu Fimi media koja nije gotova, priču od 17 milijuna gradskih kuna koji mu stoje iznad glave. On ni po Uskokovom rješenju nije oslobođen”, rekao je Prpić i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

“Ako 50 godina želiš biti na vlasti, samo unesi strah i beznađe. Ovdje je sve navezano na posao. Mi imamo komesarski model, priča traje i 30 godina nakon toga, a strah kod ljudi od toga da ne dobiju posao ili da izgube onaj koji već imaju je neopisiv. Možda doživimo da pravosuđe odradi svoje”, rekao je Prpić.

Kazao je kako je strah prisutan, zapravo, kod svih Virovitičana.

“Oni koji su izlazili iz HDZ-a na izbore – tu je strašan strah, a strah postoji i kod onih koji nisu izašli. Komunalne firme su svoje zaposlenike koji nisu izašli na izbore pozvale na očitovanje o tome zbog čega nisu izašli – onda znate koliko je sati.

Mi živimo u jednom totalitarnom sustavu. Kada unesete strah među ljude, to stvara problem. Nama je potreban jedan šok da se pomaknemo iz učmalosti u kojoj se nalazimo”, rekao je Siniša Prpić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare