Plenković o HOS-u: Oni su branili Hrvatsku, ali najvažnije je da Vukovar ne bude mjesto podjele

Vijesti 18. stu 202310:18 0 komentara
Emica Elvedji/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao je u Vukovar s porukama o jedinstvu i iskazivanju poštovanja gradu.

“Vukovar je itekako propatio u Domovinskom ratu, koji je mirno reintegriran u siječnju 1998. Otada se razvija, ulaže se u Vukovar i svaka vlada, a naša posebno, učinila je maksimalne napore kad je riječ o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, zdravstvo i školstvo. Naša je zadaća da maksimalno vodimo računa o Vukovaru, a posebno o hrvatskim braniteljima i da iskažemo poštovanje žrtvama velikosrpske agresije koja je svoje najgore izdanje dobila 1991. godine”, poručio je Plenković pa se osvrnuo na HOS:

“Svi hrvatski branitelji zaslužuju poštovanje, i pripadnici HOS-a su branili Hrvatsku, rekli smo to nebrojeno puta. Najvažnije je da Vukovar ne smije biti mjesto podjele.”

Komentirao je i SDSS, odnosno, odluku da se ne pojave u Vukovaru.

“Oni su svoju odluku donijeli. Predstavnici SDSS-a su više puta bili u Koloni”, kaže i dodaje da ne vidi što se promijenilo otada do danas.

S Penavom se, tvrdi, pozdravio na dolasku.

“Ta komunikacija, kad je riječ o meni ili vladajućoj stranci, je uvijek u mom madnatu dobronamjerna, pristojna i kulturna, a ako nas netko vrijeđa i napada, onda odgovaramo”, naglasio je premijer.

Tijek događaja uživo iz Vukovara pratite na N1 streamu uživo i u tekstualnom obliku OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!