Što se krije iza okupljanja Agrokorovih dobavljača?

Vijesti 20. ožu 201706:54 > 07:00
Konzum.hr /PROMO/ (ilustracija)

Nakon što se u nedjelju priopćenjem oglasio Agrokor u kojemu navode da 'menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sustava i novom poslovnom modelu', iz Ministarstva gospodarstva priopćili su da se Blada 'u više navrata' sastajala s menadžmentom kompanije.

“Vlada RH i dalje aktivno prati razvoj situacije u Agrokoru. Predstavnici Vlade RH sastali su se u više navrata se menadžmentom kompanije, kao i s domaćim i stranim vjerovnicima čije su odluke i sudjelovanje presudni za iznalaženje najboljih rješenja i takve će razgovore ovaj tjedan započeti i s predstavnicima najvećih dobavljača Agrokora”, poručili su iz Ministarstva gospodarstva.

U međuvremenu, Agrokorovi prehrambeni dobavljači danas organiziraju hitan sastanak jer žele biti uključeni u rješavanje financijskih problema najveće hrvatske kompanije.

Traže da se ispune i njihovi zahtjevi. Nezadovoljni su jer ih nitko nije kontaktirao – ni koncern, ni investitori ni nitko iz izvršne vlasti.

Iza njihova okupljanja možda se krije i želja za preuzimanje dijelova Agrokora. Coca-Cola navodno opet iskazuje interes za kupnju Jamnice, a Podravka želi Ledo. N1 doznaje da je dug Agrokora prema Podravci 200 milijuna kuna pa taj iznos, uz dodatnu kompenzaciju, žele vlasništvo nad tvornicom sladoleda. Da interes postoji potvrđuje i član Nadzornog odbora Podravke i predsjednik HGK Luka Burilović.