Kremasta poslastica s mentom.
Sastojci:
– 5 žumanjaka
– 100 g šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 4 žlice nasjeckane svježe mente
– 50 ml likera od mente
– 50 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
– 2 žlice soka od limuna
– 800 ml slatkog vrhnja
– 3 šlagfiksa
– 6 listića želatine
Ukras:
– listovi svježe metvice
– rendana bijela čokolada po želji
Priprema:
Žumanjke umutiti sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i zajedno kuhati na pari oko pet minuta.
Nakon toga u žumanjke dodajte nasjeckanu metvicu, liker, sok od naranče i limuna. Kremu nastavite kuhati na pari dok se malo ne zgusne.
Slatko vrhnje pomiješajte sa šlagom i izmiksajte.
Listove želatine preliti hladnom vodom i ostaviti da odstoje oko 10 minuta.
Želatinu dobro ocijediti od vode, staviti u manju posudu i otopiti na pari. U skuhanu kremu sa žumanjcima dodajte otopljenu želatinu, lagano promiješajte i malo ohladite.
U pripremljeno slatko vrhnje lagano žlicom dodavati kuhano vrhnje lagano miješajući.
Gotov mousse stavite u čaše ili zdjelice, ohladite i po želji pospite naribanom bijelom čokoladom i listićima svježe mente.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!