"Stojim iza svojih postupaka, dok je Karmarko bio šef HDZ-a"

Vijesti 18. srp 201619:45 > 19:55
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HDZ-ovka Josipa Rimac komentirala je aktualno stanje u svojoj stranci, kao i što očekuje od svoje političke budućnosti te namjerava li napustiti stranku.

Nije, kazala je, ljuta niti uvrijeđena što nije postala dopredsjednica niti glavna tajnica stranke. Na tome ne zamjera niti Tomislavu Karamarku, a ne osjeća ni krivnju što ga je podržavala, kazala je za portal Šibenik.in. “Oni koji sada govore da ga nisu podržavali, lažu. Do jučer su mu klicali. Stojim iza svega što sam radila dok je Tomo bio predsjednik i napravila bih isto i da opet idemo ispočetka. Svi smo ga podržavali, ali ja sam bila među rijetkima koja mu je bez zadrške govorila što sam mislila i vrlo otvoreno ga upozoravala na sve ono što nije valjalo. Posebno u predizborno vrijeme kada sam bila direktorica kampanje i smatrala da smo u koaliciji odabrali neke krive pravce. Karamarko je bio šef stožera, a ja operativac koji provodi njegovu politiku. Radila sam analitiku, logistiku i PR, koji nam je bio najslabija karika”, kazala je Rimac.

Ne pada joj na pamet gurati se, kako god novi predsjednik stranke, Andrej Plenković, odlučio. “Ako kaže da sam dio tima, članstvo će to prihvatiti”, kazala je Rimac, dodavši da o odnosima u stranci ne želi govoriti medijima. “Te stvari riješit ćemo unutar svoje kuće, ali neću nikome dati da se igra sa mnom, bili oni u opoziciji ili u našoj stranci. Svoju bazu imam, uvijek sam je imala i s njom pobjeđivala i ako me ne bude na listi, nema veze. No, poziciju Knina svi će morati uvažiti, što znači da netko iz tog dijela županije mora biti istaknut, bila to Josipa Rimac ili netko drugi. Puštanjem probnih balona u medijima neki u HDZ-u pokušavaju ovih dana raditi raskol među kninskim HDZ-ovcima, ali neće im to proći. Onima koji pokušavaju unijeti razdor pokušajima da svađaju lokalne Hrvate i one koji su doselili iz BiH, poručujem da su prošla ta vremena. Sada je vrijeme za projekte i vizije”, kazala je Rimac.

Rimac je objasnila da osjeća da se na sve načine pokušava zaobići Knin i da se ponovno budi netrpeljivost prema Kninu u županiji. “Dok sam bila na pozicijama u stranci i imala utjecaja, zalagala sam se za ravnomjeran razvoj Šibenika, Vodica, svih dijelova Šibensko-kninske županije, bila svima dostupna i lobirala za njihove projekte. Pred ove izbore i sastavljanje lista, tražim da se uvaži sve ono što smo u 10 godina napravili za Knin i da na listi bude netko iz tog grada. Posve je nebitno jesam li to ja ili netko drugi. O tome trebamo odlučiti mi u HDZ-u na županijskoj razini i usuglasiti to sa središnjicom. Jesam li to ja ili netko drugi, riješit ćemo u vlastitoj kući. Ovima koji misle da im je Knin prijetnja, mogu samo poručiti da se o tome očituju javno, a ne prljavim zakulisnim igrama. Na kraju krajeva, dali smo povjerenje novom predsjedniku, koji će sastaviti liste i svoje suradnike. Vjerujem da će se prije toga usuglasiti s terenom, a ja mu se neću gurati. Nisam to radila nikad, od 2005. godine, pa neću ni sada”, kazala je Rimac.

Otkrila je i namjerava li napustiti stranku. “Znam tko sam i što sam sve postigla. Nisam onakva kakvim me predstavljaju u medijima, žena s torbicom i skupim satom, nego majka koja želi živjeti u Kninu i graditi ga. Ne dam na sebe niti na svoju obitelj koja nije sumnjiva morala, kao što nam zlobnici pripisuju. Nije me briga što će netko misliti o mom izgledu i ne želim da me se gleda kroz boju očiju, kose ili onoga što sam odjenula. Žalosno je da se na taj način degradiraju rezultati Knina i sve što sam postigla. Nažalost, percepcija javnosti je takva i iz nekog razloga imam težak životni put. Zašto je tako, ne znam. Najnovije što mi podmeću je da prilazim Milanu Bandiću. što je notorna glupost. Ne odlazim iz HDZ-a, neću nikada”, kazala je Rimac za Šibenik.in.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.