Pizza Napolitana na UNESCO-ovom popisu

author
N1 AUTHOR
08. pro. 2017. 15:25
>
15:25
2017-12-07T083359Z_1713130942_RC143EE4E440_RTRMADP_3_ITALY-PIZZA-UNESCO 1
REUTERS/Ciro De Luca | REUTERS/Ciro De Luca

Umjetnost pravljenja čuvene pizze Napolitane ušla je na UNESCO-v popis nematerijalnog kulturnog naslijeđa, kao priznanje napuljskim pizza majstorima. Pizza Napolitana karakteristična je po hrskavoj, zlatnoj kori koju dobiva pečenjem u peći na drva, gustoći tijesta i kiselkastom ukusu rajčicu, uz dodatak origana, češnjaka, bosiljka i mozzarelle.

Tan2017-12-6_164825855_2
2017-12-07T082549Z_1564594534_RC1868013630_RTRMADP_3_ITALY-PIZZA-UNESCO
Tan2017-12-6_164143833_1
+ 13

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama