Mekano meso u finom umaku možete poslužiti uz krumpir i salatu ili samostalno.
Sastojci:
– 5 većih kotleta (oko 1 kg)
– 1 glavica crvenog luka
– 4 češnja češnjaka
– 1 goveđa kocka za juhu
– 1/2 vrele vode
– 1 dl bijelog vina
– od začina sol, papar, lovorov list
– ulje, brašno za paniranje
Priprema:
Kotletima odstraniti kosti, oprati ih, osušiti ubrusom, istući čekićem za meso, posoliti i popapriti.
Zatim ih uvaljati u brašno i pržiti na ulju u tavi da dobiju lijepu, rumenu boju. Kada se isprže, slagati ih u vatrostalnu posudu poprskanu uljem. Preko kotleta staviti nekoliko lovorovih listova.
Na istom ulju na kojem su se pržili kotleti, propržiti crveni luk, zatim dodati sitno nasjeckan češnjak i tri do četiri žlice brašna.
U pola litre vrele vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za juhu i time preliti luk i brašno u tavi, jos malo miješati da se zgusne i malo posoliti.
Preliti kotlete umakom iz tave, da ih potpuno prekrije jer će one upiti tekućinu. Poprskati ih vinom.
Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peći oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, a zatim peći jos deset minuta otkriveno.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!