Jesenska krem juha od povrća i plavog sira.
Sastojci:
– 100 g crvenog luka
– 2 žlice maslinovog ulja
– 20 g maslaca
– 300 g korijena celera
– 100 g krumpira
– 1 žličica suhog biljnog začina
– sol, papar
– 100 g plavog sira
– peršin za posipanje
Priprema:
Na zagrijanom maslinovom ulju stavite sitno narezan crveni luk i propržite uz miješanje dok ne dobije zlatnu boju.
Dodajte maslac i na kockice narezan celer i krumpir.
Pospite suhim biljnim začinom i ulijte vodu da prekrije sadržaj.
Kuhajte na laganoj temperaturi da povrće omekša.
Kuhani sadržaj usitnite pomoću štapnog miksera u kremastu smjesu.
Dolijte vodu po potrebi da dobijete željenu gustoću, pa posolite i dodajte mljeveni papar.
Gotovu toplu juhu pospite kockicama sira i poslužite posutu peršinom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!