Recept: Krem juha od celera i sira

Cooking 26. stu 202107:09 0 komentara
Shutterstock

Jesenska krem juha od povrća i plavog sira.

Sastojci:

– 100 g crvenog luka

– 2 žlice maslinovog ulja

– 20 g maslaca

– 300 g korijena celera

– 100 g krumpira

– 1 žličica suhog biljnog začina

– sol, papar

– 100 g plavog sira

– peršin za posipanje

Priprema:

Na zagrijanom maslinovom ulju stavite sitno narezan crveni luk i propržite uz miješanje dok ne dobije zlatnu boju.

Dodajte maslac i na kockice narezan celer i krumpir.

Pospite suhim biljnim začinom i ulijte vodu da prekrije sadržaj.

Kuhajte na laganoj temperaturi da povrće omekša.

Kuhani sadržaj usitnite pomoću štapnog miksera u kremastu smjesu.

Dolijte vodu po potrebi da dobijete željenu gustoću, pa posolite i dodajte mljeveni papar.

Gotovu toplu juhu pospite kockicama sira i poslužite posutu peršinom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!