Vrkić komentirao svađu predsjednice i Vlade

Vijesti 01. lip 201811:35 > 11:40
Dubravka Petric/PIXSELL

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić komentirao je za N1 izmještanje Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Osijek i svađu između predsjednice i Vlade oko zajedničke sjednice Vlade vezane za demografiju.

Nakon sastanka s predsjednicom Vrkić je kazao da će predsjednica sigurno donijeti nešto dobro Osijeku.

“Sama osoba koja je predsjednica sa političkim ugledom i autoritetom i njeno zanimanje za situaciju u Slavoniji nas emocionalno stabilizira i utječe na nas. Vidimo da imamo vrlo ozbiljnog partnera u namjeri da operativno to, preko Vlade i onih koji su za to zaduženi i imaju ovlasti, zajednički pronađeno najbolja rješenja da što manje ljudi odlazi iz ovih krajeva i da se što više zapošljavaju.

Na pitanje hoće li im operativno partner biti predsjednica ili Vlada, Vrkić je kazao da im predsjednika može biti politička podrška, a Vlada partner, jer je to u ovlasti Vlade.

“Prava podloga će biti ako mi u Slavoniji nećemo imati afera i ako budemo stabilni bez obzira na čudnu koaliciju i partnere koje ovdje imam. Utoliko je razlog više da budemo zadovoljni i vjerujemo da možemo napraviti jer u središte pozornosti stavljamo međusobnu komunikaciju i rješavanje problema, a ne svađanje između nas. U startu je vjerojatno veća šansa da ćemo nešto napraviti nego da je neka drugačija situacija”, kazao je Vrkić.

Na pitanje o sukobu Vlade i predsjednice oko zajedničke sjednice Vlade, Vrkić je kazao da je to “rezultat tranzicije”. “Često zaboravljamo da smo mlado društvo. Svi želimo demokraciju, a nitko ne bi želio učiti i nitko ne bi htio kulturološki uzrasti jer u demokraciji treba više razumijevanja i više različitosti, a mi smo svi na svojim početnim pozicijama i nasljeđu koje imamo iz prethodnog režima i nismo se spremni mijenjati”, rekao je Vrkić.

“Ne treba samo tražiti tko je nekome kriv i tko je kome podmetnuo nogu”, kazao je Vrkić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.