Sindikat policije brani policajca koji je propucao migranta

Vijesti 18. stu 201915:06 > 15:13
N1

Sindikat policije Hrvatske (SPH) pozdravio je djelovanje svih policajaca angažiranih na zaštiti državne granice u teškom razdoblju tijekom kojeg je u porastu broj osoba koje pokušavaju ilegalno stupiti na teritorij Hrvatske.

“Savjesno i profesionalno djelovanje hrvatskih policajaca nužno je za očuvanje državnog integriteta i sigurnosti građana, kao i za ispunjavanje svih obveza koje je RH preuzela ulaskom u EU te drugim oblicima međunarodnih sporazuma i udruživanja kojima je pristupila”, navodi u priopćenju predsjednik SPH-a Dubravko Jagić.

VEZANE VIJESTI

Vezano za policijsko propucavanje migranta Jagić tvrdi kako je po svim do sada javnim i službenim informacijama do ozljeđivanja došlo uslijed slučajnog opaljenja vatrenog oružja kojim je rukovao jedan od policajaca koji su zatekli ilegalne migrante.

“Nažalost, posljedice ranjavanja su bile teške i ozlijeđena osoba je još uvijek u ozbiljnom stanju. Međutim, život joj je spašen isključivo iz razloga što je policajac, čije je vatreno oružje slučajno opalilo, postupio u skladu sa svim najvišim načelima policijskog poziva i humanosti te zajedno s kolegom prenio na rukama ranjenu osobu preko tri kilometra nepristupačnog terena do mjesta gdje je moglo pristupiti vozilo hitne medicinske pomoći”, kaže Jagić.

“Požrtvovno djelovanje hrvatskih policajaca na spašavanju života migranta duboko je human čin, ali od njih se ništa manje niti ne očekuje”, zaključuju u Sindikatu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.