Kovač se oglasio o bilježnici: "Kao profesor sam alergičan na prevarante"

Vijesti 18. pro 201911:20 > 11:21
Grgo Jelavic/PIXSELL

Dejan Kovač, koji je sinoć na sučeljavanju napao aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović zbog bilježnice, jutros se obratio pratiteljima na službenom profilu na Facebook-u.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Isprika svih hrvatskim građanima u ime cijelog sučeljavanja – ovo je bilo negledljivo! Lako je imati život kad ti ga SDP i HDZ skriptiraju!

Na globalnom tržištu tog zlatnog kavez zaštite nema…

Vjerujte mi…

VEZANA VIJEST

Vjerujem da je svatko dao sve od sebe u tom sučeljavanju i lako je sada biti general poslije bitke.

Ali ovo nije bilo gledljivo, čak i za mene koji sam bio sudionik. Odgovarati na isto pitanje nakon što je 10 kandidata već odgovorilo je vjerujem bilo i patnja za slušati, a još teže reći nešto drugačije na binarni tip pitanja iz prošlosti.

Tko god je imao što pametnije za reći je na ovaj način bio neutraliziran da predstavi svoj program i potencijalna rješenja.

Mediji su isto dio naše demokracije i njih ćemo morati mijenjati na način da fokus javne rasprave prebacimo sa pitanja prošlosti na izazove budućnosti, te posebno da radimo na njihovoj, objektivnosti i NEPRISTRANOSTI. Ono što vi možete najbolje napraviti je da u nedjelju izađete na izbore i odradite svoju građansku dužnost.

Vezano uz bilježnice, kao profesor sam alergičan na prevarante. Je li radimo naciju prepisivača ili osobe koje trebaju biti konkurentne u modernom gospodarstvu 21. stoljeća?

Ako vi nemate kognitivni kapacitet da 2,5 sata pamtite i dajete odgovore na repliku – kako planirate voditi Republiku Hrvatsku?”, napisao je Kovač.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram