Natječaj za bivši predsjedničin posao u NATO-u

Vijesti 13. lis 201520:16 > 20:20
Tomislav Krasnec/PIXSELL (ilustracija)

Preostao je samo još jedan dan za prijave na bivši posao u NATO-u, koji je prije kandidature za predsjednicu Hrvatske obavljala Kolinda Grabar Kitarović.

NATO traži novog pomoćnika generalnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, bivši predsjedničin posao koji je počela obavljati 4. srpnja 2011., nakon obavljanja funkcije ministrice vanjskih poslova Hrvatske.

Ona je, podsjetimo, bila prva žena ikada imenovana mjeste pomoćnice generalnog tajnika NATO pakta. Kako se ističe u natječaju, radi se o osobi koja se bavi odnosima s javnošću, odnosno strategijom komunikacije prema javnosti i određivanjem prioriteta, koja će u uskoj suradnji s tajnikom i glasnogovornikom postavljati glavne komunikacijske ciljeve, identificirati ključne publike i slično.

Kandidati moraju imati bar 10 do 15 godina iskustva u međunarodnoj i javnoj diplomaciji, master diplomu u relevantnom polju, iskustvo u posredovanju u dijalozima na visokom nivou, a mora biti i “inovativni, strateški, konceptualni mislioc koji je u stanju dizajnirati i koristiti složene strategije za postizanje utjecaja kako bi ispunila tražene ciljeve”.

Economist, koji je objavio natječaj na svojim stranicama, kao slična zanimanja nudi i “druge marketinške i PR poslove u Belgiji”.