Bulj o ulasku Hrvatske u Schengen: Bilo je trgovine

Vijesti 08. pro 202211:27 0 komentara
N1

Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja u Studiju uživo N1 televizije komentirao je pad MIG-a, situaciju oko obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, ali i prijepore oko Ustava te mjerama pomoći Gradu Sinju.

Bulj kaže kako osobno nije bio na konzultacijama u Saboru i smatra kako se Hrvatska ne treba prihvatiti obuku bilo čije vojske pogotovo u ovoj situaciji.

“Hrvatska je mala država koja ovisi o turizmu. Da, treba pomoći Ukrajincima humanitarno, međutim u vojni sukob Hrvatska se ne treba uvlačiti i ja ću glasati protiv toga”, kaže Bulj i dodaje da bi obukom ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj ugrozili građane i napominje kako nama 20 posto BDP-a čini turizam i da si ne smijemo stavljati metu na hrvatski narod.

Ponovio je da treba pomoći na humanitarni način, ali ne ulaziti u vojni sukob kako je to pogrešno te da trebamo gledati interes hrvatskog naroda.

VEZANA VIJEST

Na pitanje hoće li Andrej Plenković za svoju odluku skupiti dvotrećinsku većinu u Saboru, Bulj kaže da premijer mora shvatiti kako ne smije PR metodama stavljati stigmu na zastupnike i nazivati ih proruskim ili proputinovskim igračima.

“Ja sam prije svega hrvatski igrač i znao sam, za razliku od njega, u pravom trenutku procijeniti gdje trebam biti i bio sam u rovu u obrani Hrvatske. Tako i sada mislim da je primarni interes, sigurnost hrvatskog naroda”, rekao je Bulj.

Gradonačelnik Sinja smatra da je ova situacija samo paravan kako bi narodu skrenula pozornost s drugih, teških problema.

O padu MIG-a Bulj kaže da se u ratno zrakoplovstvo dugo vremena nije ulagalo, kao ni u ostatak vojske, a pogotovo u vojnike. Dodao je da moramo hitno rješavati probleme i povećati ulaganja u sve rodove vojske.

Saborski zastupnik vjeruje kaže kako tek sad trebamo vidjeti što Hrvatska dobiva ulaskom Schengen, pogotovo u ovoj krizi. Kaže i da smo zbog ulaska Hrvatske u Schengen morali gasiti sisačku rafineriju i da je pitanje da li smo štitili nacionalni interes Hrvatske, pogotovo energetsku neovisnost i prehrambenu neovisnost.

Saborski zastupnik uvjeren je da je za ulazak u Šengen bilo trgovine u obliku gašenja Sisačke rafinerije. “Plenković se želi pokazati kao veliki, uspješni čelnik u Europskoj uniji”, kaže Bulj i dodaje kako su prodani nacionalni interesi države poput energetske samodostatnosti. Podsjetio je i na to da je tražio od Vlade da se krajevima u kojima nema plina, daju vaučeri kako bi građani plaćali električnu struju jeftinije.

Bulj je komentirao i zamrzavanje cijena prehrambenih proizvoda i goriva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!