Bulj objasnio zašto je završio na policiji i što traži za Veliku Gospu

Vijesti 10. kol 202112:43 > 12:47 1 komentar
miro bulj
Ivo Cagalj/PIXSELL

Gradonačelnik Sinja u N1 Studiju uživo objasnio je zašto je završio u policiji te što se zapravo dogodilo na Alci.

“Meni je bitno da je moj grad Sinj u najboljem redu dočekao goste” rekao je Miro Bulj komentirajući Alku i dodao: “Bila je nikad bolja atmosfera, velik broj gostiju, pune ulice, gosti zadovoljni, domaćinski smo dočekali sve. Sad nas očekuje Velika Gospa gdje će biti velik broj hodočasnika pa očekujem da će u Sinju posla imati i ugostitelji, OPG-ovci i da ćemo prikazati taj domaćinski duh. Nije bio nijedan incident na Alki, a došli su brojni turisti.”

VEZANA VIJEST

No, potom se osvrnuo ipak na incident u kojem je i sam bio akter nakon što je dobio optužni prijedlog:

“Nije bilo pojačavanja glazbe. Bio je prvi put jedan projekt da bude ista glazba na sinjskoj pijaci, da se ujednači taj prostor sinjske pijace da bude jedinstvena glazba na tom području i pokazalo se ispravnim jer je bio velik broj zainteresiranih. U jednom trenu je to prekinuto, rekao sam još par pjesama da bude, preuzimam kompletnu odgovornost zbog toga ako je to uopće incident. Privelo je jednu osobu koja je puštala pjesmu, DJ-a, otišao sam i ja u policiju da kažem da nikoga ne privode. Upozoravao sam cijelo vijeme da se ukine ovo vremensko razdbolje zbog sigurnosti i zdravlja građana jer u večernjim satima mladi odlaze u Livno, Posušje, u disco. Brojni mladi se okupljaju oko srednje škole.”

Što se tiče Gospe, Bulj kaže da ne traže posebne mjere, samo produljenje radnog vremena:

“Tražimo da se radno vrijeme od pola noći produži zbog hodočasnika koji cijelu noć dolaze. Tako ćemo dozvoliti i mladima da mogu biti na području Sinja, da se troši novac tu, a ne da odlaze s gostima u Posušje i Livno, samo smo to tražili, pozivam i ostale kolege, čelnike lokalnih samouprava… Ima li znanstveno istraživanje da se korona budi u pola noći? Ozbiljna je situacija, ali moramo naučiti suživot s ovom opakom bolesti, ali da se svi isto ponašamo. U Sinju vjerojatno nije više toliko opasan covid-19, nego je veći virus Miro Bulj.”

Razgovor za N1 u cijelosti pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare