Turudiću vraćeno vozilo, očevid je gotov: “To je godinama bio službeni kalibar jugomilicije”

Vijesti 09. tra 202420:34 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Ivanu Turudiću policija je vratila propucan automobil, no nisu htjeli otkriti tko je, kada i gdje pucao na budućeg državnog odvjetnika.

U policiji potvrđuju da su gotova vještačenja na vozilu Ivana Turudića. Automobil su mu vratili, ali još nema traga onom tko je pucao iz vatrenog oružja.

“Dokazna radnja očevida je provedena. O rezultatima provedenih dokazni radnji i policijskih izvida kontinuirano se izvještava nadležno državno odvjetništvo”, stoji u priopćenju policije.

No, istražitelji koji rade na slučaju vezani su za tajnost izvida pa ne žele govoriti o detaljima. Ne otkrivaju jesu li došli do nekih zaključaka i jesu li bliže krivcu, piše Dnevnik.hr.

“Koliko sam ja u stvari upoznat, radi se o 7,65, a taj je godinama bio službeni kalibar jugomilicije, koristio se tijekom rata, nakon rata, vrlo je popularan na ovim prostorima”, objasnio je Dubravko Gvozdanović, sudski vještak za balistiku i vatreno oružje.

“Mogu sad iz glave reći 10 pištolja koji koriste taj kalibar, i što ćemo sad”, priupitao je.

Novi državni odvjetnik koji funkciju preuzima krajem svibnja, incident je prijavio prije gotovo tri tjedna. Tada je primjetio oštećenja. Automehaničari su u vozilu pronašli dva metka. Još se ne zna postoje li u bazi otisaka i evidenciji kaznenih djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!